Tennislessen

Lestijden
Alle lessen duren 50 minuten, dit is inclusief warming up en cooling down.

Junior-lessen
Alle junior-lessen worden gegeven volgens het KNLTB Tenniskids-systeem. Dit programma voor kinderen tot en met 12 jaar is helemaal afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van kinderen. Daardoor leren ze razendsnel tennissen. Vier kleuren brengen de vooruitgang van een kind in kaart: Blauw, Rood, Oranje en Groen. Bij iedere kleur horen andere leeftijden, baangroottes en balsoorten. De kinderen die spelen in Rood, Oranje en Groen kunnen meedoen aan de Tenniskids-competitie. Plezier staat voorop. Leer op speelse wijze hoe leuk tennis is.

Senior-lessen
Bij senior-lessen worden de lessen aangepast op de individuele behoeften en het niveau van de leerlingen. Hierbij letten we op techniek, balvaardigheid maar ook wedstrijd en spel inzicht zijn van belang. Voor iedere tennisser ontwikkelen we een programma op maat.

Prijzen
Prijzen zijn op basis van de grootte van de groep. Ben je met vier personen dan is de individuele prijs lager. Maar de aandacht van de leraar wordt ook verdeeld over meerdere mensen dan bij een privéles.

Tennispark OVervoorde Tennisles

Inschrijven tennislessen

Hieronder kunt u zich inschrijven voor de tennislessen.
Lukt het niet meteen, bekijk dan de veelgestelde vragen lager op de pagina of neem contact met ons op.


 

 

 


Veelgestelde vragen

Hoe werkt het inschrijven?
Hierboven zie je de lestypes met de naam, aantal cursisten per groep, aantal lessen in deze cyclus en het lesgeld. Wil je meer weten over een lestype, klik dan op de regel. Er verschijnt dan meer detailinformatie zoals de startdatum en vakanties. Tevens krijg je de mogelijkheid om dan direct in te schrijven. Uiteraard kan je ook teruggaan naar het overzicht.

Wanneer zijn de lessen? Hoe lang duren ze?
Lessen voor junioren:
Blauw en Rood: 15:00 – 17:00
Oranje en Groen: 15:00 – 18:00
Geel: 16:30 – 19:30
Prestatief Groen: 15:30 – 18:00
Prestatief Geel: 16:30 – 19:30

De lessen voor senioren:
in de ochtend en ’s avonds tussen 19:00 uur en 22:20 uur.
Privéles en duoles in de ochtend en ’s avonds tussen 18:00 uur en 19:00 uur.

Een les duurt gewoonlijk 50 minuten. De prestatieve lessen 75 minuten.

Staat het lesgeld bij de mogelijkheden vast?
Het lesgeld is gebaseerd op een met de vereniging afgesproken tarief en geldt voor het aangegeven aantal lessen en cursisten.

Indien de groep niet vol zit kan, naar rato, het lesgeld worden verhoogd. Bij meer cursisten kan het, naar rato, worden verlaagd.

Wanneer moet ik betalen?
De lesgelden worden binnen twee weken na aanvang van de lessen volledig geïncasseerd.

Waarom moet ik per incasso betalen?
Wij streven ernaar de lesgelden zo laag mogelijk te houden. Door het lesgeld te incasseren kost de financiële administratie ons minder tijd dan in geval van “gewone” facturen.

Als ik inschrijf, is de plaatsing in een lesgroep dan gegarandeerd?
Nee, aanmelding voor een lescyclus betekent niet automatische plaatsing. Uiteraard proberen we zo veel mogelijk mensen in te delen. Daarbij houden we rekening met nieuwe aanmeldingen, door die met voorrang in te delen. Wanneer iemand niet kan worden geplaatst in een cyclus, komt deze op een reservelijst. In geval van uitvallers wordt hier als eerste gekeken. Meld je je te laat aan? Dan kom je standaard op de reservelijst!

Kom ik altijd bij de gewenste partners in de groep?
Wij doen hier altijd ons best voor, maar het is wel belangrijk dat alle gewenste partners zich ook inschrijven met dezelfde gewenste dag en tijd. In de praktijk komt het helaas voor dat veel partners zich niet inschrijven en dan lukt het niet.

Is mijn les altijd op de gewenste dag en tijd?
Natuurlijk doen wij ons best om iedereen op de gewenste dag en tijd in te delen, maar op de populaire tijden zoals ‘s middags om 16.00 uur en ‘s avonds om 19.30 uur lukt dat uiteraard niet.

Wanneer hoor ik of ik ben geplaatst voor een les?
Uiterlijk één week voor de start van de lessen krijg je per e-mail de indeling door. In deze e-mail staat de lesdag en -tijd, de trainer en de partners.
Als we je op de reservelijst hebben moeten zetten, dan krijg je daar ook één week voor aanvang van de cyclus per e-mail bericht van.

Moet ik mij afmelden bij verhindering?
Ja. Het makkelijkste gaat dat via onze APP. De trainer krijgt dan automatisch bericht. Weet je het al ruim van te voren, dan kan je het natuurlijk ook altijd tegen de trainer zeggen.

Even voorstellen: Solid Tennis Academy

Als tennisleraar voor verschillende tennisscholen is Marvin Cijntje in 2009 zijn eigen tennisschool gestart. Doel was een kweekvijver voor toptalenten met coaching: zowel tijdens trainingen als ook op de baan tijdens toernooien.logo Solid Tennis Academy

In 2012 werd Wassenaar de hoofdlocatie en werden ook recreatieve tennislessen aan het lesprogramma toegevoegd, gegeven door een steeds groter team van tennisleraren.
Marvin’s droom: een eigen locatie met alle faciliteiten om zowel recreatief als professioneel te kunnen tennissen. Dit kreeg in 2015 vorm met de koop van Tenniscentrum Blijdorp in Rotterdam. Solid Tennis Academy is inmiddels een grote tennisschool die al meerdere talenten heeft afgeleverd die in het professionele tenniscircuit actief zijn. Momenteel reizen drie van onze talenten de wereld rond in het Internationale Tennis Circuit.
Solid Tennis betekent niet alleen fysiek lesgeven op de baan: wij geven ook tennisclinics, verzorgen bedrijventennis, schooltennis en organiseren Jeugd- en sportweken. In Rotterdam organiseren wij een NRT (Nationaal Ranglijst Toernooi) een JRT (Jeugd Ranglijst Toernooi) en meerdere KNLTB-toernooien per jaar. Maar ook richten wij ons op kleinere en recreatieve activiteiten: barcompetities en interne (park)toernooien en ook voor kinderfeestjes kunt u bij ons terecht.
Met de komst naar Park Overvoorde betekent dat wij als Solid Tennis Academy ook hier les gaan geven op elk niveau: zowel aan groepen als privé-lessen en zowel aan jeugd als volwassenen.